0
0
0
s2sdefault
A BMT Életmódváltó tréning csapattal

Mindenkinél eljön az a pillanat, amikor azt mondja, hogy ennyi, ne tovább. Nekem ez egy ruhaboltba jött el, ahogy rá kellett jönnöm, hogy a 38-as méretű nadrág nem jó rám és a következő a 40-es. Álltam a fogasok előtt és azt mondtam, hogy én ezt nem vagyok hajlandó leakasztani. Ekkor 2015 decemberét írtunk és 72 kg voltam.

Évek óta tudtam, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, úgyhogy kértem egy időpontot az endokrinológiára (4,5 hónap) ahol megkaptam a diagnózist. Igen, alulműködik, itt a gyógyszer, de az, hogy dagadt vagyok az én hibám.  Nem mentem vissza ehhez doktornőhöz többet.
Úgyhogy elkezdtem figyelni mit eszek, kizártam a gyorséttermeket az életemből (ami nehéz volt, mert csak 4 volt a sarkon ahol laktam
J), elkezdtem reggelizni, próbáltam időben ebédelni, kevesebb édességet enni és kevesebb kávét inni….. és valami elkezdődött, szépen pár hónap alatt 68 kilóra fogytam. Aztán megállt.  Én pedig egy országgal arrébb költöztem.
Ekkor kezdtem el beszélgetni régi barátnőmmel Vikivel, tudtam, hogy coach-nak tanult, hátha tud segíteni. Így találkoztam először a Body&Mind Therapia csodás csapatával Vikivel és Katával, akik végig vezettek egy 3 hónapos tréningen, ahol nem csak a látásmódomat próbálták kicsit átkalapálni (igen, nálam erre volt szükség) hanem elmondták mire kell figyelni, milyen arányokat érdemes szem előtt tartani. A siker 3 hónap alatt látványos volt, 62 kg voltam 2017 nyarára
J.
Aztán kicsit stresszesebb lett az életem, úgyhogy a kis drágák vissza is jöttek, na nem az összes, de 65 kilóra beállt a testsúlyom.

De ha már tudsz egy problémáról nehéz a szőnyeg alá söpörni, pedig én jó vagyok benne. Összegyűjtöttem minden lelkierőm és kölcsönöztem egy kicsit a kineziológusomtól is és csináltattam egy terheléses vércukor vizsgálatot, valamit, pajzsmirigy hormonokat is nézettem és bejelentkeztem egy magán orvosi központba endokrinológiára 2018. augusztus végén.

Időközbe megmutattam az értékeimet a házi orvosomnak, aki megnyugtatott, hogy nincs semmi bajom, a pajzsmirigy alulműködésemet is étrendváltoztatással rendbe lehet hozni.

Gondolhatjátok, hogy ezek után jött a hideg zuhany, amikor leültem a doktornő elé, aki ezzel a lendülettel közölte, hogy a HOMA index nem mutatja a valóságot az én esetemben, viszont ha megnézem a 0 órás inzulinom és a vércukor értékemet meg az első órásat akkor kiderül, hogy az első órában a szervezetem nem reagál a cukorra, ellenben a másodi órára adott egy 100-oros választ.

A hivatalos diagnózis cukor anyagcsere zavar. Választhattam, diéta vagy gyógyszer azonnal.

A diétát választottam és kaptam két hónap haladékot.
Katát ekkor hívtam, hogy tud-e segíteni, aki pár nappal később küldte is a 160 grammos szénhidrát diéta programját rám és az érzékenységeimre szabva.

Én ki voltam akadva, mint az órarugó, kezdődött az egyetem, kihagytam a szülinapi tortám és hogy a szöszömbe fogom én ezt betartani? Katának erre is volt megoldása, úgyhogy az első hetet a suliba sikeresen átvészeltem. A második hét már rosszabb volt, amikor már nem szendvicseken éltem napközben.
Én azt hittem, hogy ez a normális, de Kata pont jókor írt levelet és érdeklődött, hogy hogy megy a diétám, hogy érzem magam. Amikor leírtam neki, hogy fázom, fáj a fejem, néha szédülök, akkor gyorsan jött a válasz, hogy akkor szénhidrátot emelünk.  Így 220 g-ra nőtt a napi bevihető szénhidrátom és ezzel együtt radikálisan nőtt a közérzetem is.

November elején voltam ellenőrzésen és nagyon tartottam tőle. Viszont jó híreket kaptam, a vércukrom végre a normális görbét járja be, úgyhogy az életmódváltás hatásos és a szervezetem szépen reagál. Eredménye is látványos, 6 hét alatt 5 kilóval lettem könnyebb, úgyhogy még pár deka és már 5-össel fog kezdődni a kilóim száma J .

És, hogy csalok-e?

Igen.
Vannak dolgok, amikről nem tudtam lemondani, ilyen például a mogyorós pufi. Így az 50 g-os zacsi 3 részre osztva az uzsonnám körüli időbe került vissza az életembe.
A délutáni tejeskávém egy-két szem szénhidrát csökkentett csokis-mogyorós zabos keksszel egészül ki. Na és jönnek az új felfedezések is, mint a csokis-mogyorós teljes kiőrlésű muffin egy kis vanília pudinggal, ami nagyobb sikert aratott a családomban, vagy a sima, vagy a mandulatejes zabkása fahéjas almadarabokkal, vagy cukormentes étcsokoládéval és mogyoró darabokkal, vagy a cukormentes túrógombóc teljes kiőrlésű morzsával.

Hogy egyszerű-e? Nem.
De szerencsés vagyok. Kata hónapokkal később is visszaellenőriz és rengeteg tanáccsal lát el, így annyira nem volt szörnyű az átállás és nem vagyok folyamatosan éhes, új ízeket fedezek fel és érzem a testemen, hogy már most jobban érzem magam. Legnagyobb félelmem volt, hogy a melleimből fogyok el megint először, most nem, a hasam és a combom lett kisebb, nem puffadok, nem jött vissza a refluxom és nem jött elő az ekcémám, sőt még a tejfehérjére is jobban reagál a szervezetem, amire érzékeny vagyok.