0
0
0
s2sdefault
Termékenység támogató program pároknak

Termékenység támogató program pároknak!

 

Ha nem jön a baba az nagyon fáj. Amikor minden hónap főszereplője a remény, amely egy idő után egyre halványabb lesz. Van, hogy konkrét fizikai oka van annak, hogy nem sikerül a megtermékenyülés és nagyon sokszor előfordul az is, hogy a sikertelenségre egyszerűen nincs magyarázat. Mindkét esetben nagyon fontos, hogy a testi és lelki egészség párhuzamosan a megfelelő állapotban legyen. Akár lelkileg nem vagyunk rendben, akár az életmódunk nem megfelelő, az már külön-külön, de együttesen is akár véglegesen megakadályozhatja a teherbe esést.

Az esetek döntő többségében a testi és lelki akadályok szorosan összefüggenek, egymás hatását kiegészítik, felerősítik. Termékenység támogató programunk abban nyújt nektek segítséget, hogy megtaláljátok azt az ideális testi és lelki egyensúlyt, ami optimális lehet a baba érkezésére, befogadására.

Mire számíthatsz, amikor jelentkezel a programra?

Diagnózis, élet és lélekmódváltás megalapozása:

Először is felmérjük testi és lelki állapotodat, ami összefüggésbe hozható termékenységeddel.

Amikor egy pár felkeres minket és segítséget kér, életmód oldalról eleve úgy érkeznek, hogy kitöltötték a metabolikus kérdőívet. Ezt kiértékelve már vissza is kapták és az életmód tanácsadó már képben van azzal kapcsolatban, milyen anyagcsere típusokkal kell dolgoznia. A már megalkotott TestTérkép sokat segít a szervezetük működésének megismerésében és a jövőbeni táplálkozási profil, valamint étrendterv elkészítésében.

Az első személyes találkozó során felmérjük a pár közös és egyéni táplálkozási szokásait, megismerjük az általuk kedvelt és fogyasztott ételek, a mindennapi rutinjukat. Megbeszéljük, mennyire hajlandóak feszegetni, átlépni életmód és mindennapi életvitelük határait. Kapnak egy átfogó, de egyelőre általános felvilágosítást arról, min kell első lépésként változtatniuk, mi az, amit feltétlenül meg kell tenniük a termékenység fokozás érdekében.

Ezt követően a személyes találkozó után megkapják a személyre szabott, illetve párra szabott étrend tervüket. Ezt még egyszer átbeszéljük, átnézzük, mi az, amit biztosan tudnak vállalni és kivitelezni a saját mindennapjaira szabva és mi az, amit biztosan nem. Ez utóbbira közösen keresünk alternatívát, hogy illeszkedjen az étrendtervbe és a mindennapjaiba is.

Mindeközben párhuzamosan felmérjük a lelki, érzelmi oldalon történő elakadásokat, ami egy intenzív önismereti munkát jelent. A munka során érintjük a leendő szülők saját testképét, test-kapcsolatukat. Azaz hogy mit jelent számukra a saját testük, hogyan viszonyulnak hozzá, a jövendőbeli anyuka hogyan éli meg már most azt a változást, ami a testében fog történni, hogyan éli ezt meg apuka is, milyen félelmek kapcsolódhatnak ehhez a változáshoz. Érintjük még a párkapcsolat érzelmi és testi kapcsolódását, intenzitását, illetve a párkapcsolat dinamikáját. A termékenység fokozásához egyszerre szükséges a vágy fokozott jelenléte, és a biztonság stabil megélése. A beszélgetések során feltárjuk azokat a gyermekkorból hozott mintákat/sémákat, amik az anyasághoz, társkapcsolathoz, önmegvalósításhoz kötődnek, mert bizony ezek azok a tudatalatti tényezők, amik nagyban befolyásolják a magzat befogadásának képességét.

A változtató munka, azaz a kulináris terápia

Ezután következik a program kulináris terápiának nevezett része, mikor az élet és lélekmódváltást összehangoljuk, és mi is párban dolgozunk veletek.

Megnézzük, hogy a táplálkozásnak a párra vetítve mi a szimbolikája, mit jelképeznek a különböző ételek, és az a mód ahogyan hozzájutnak és elfogyasztják őket. Ez egy rendkívül intenzív önismereti és változtató munka is egyben. A testi és lelki oldal összehangolásával, egymás hatását sokszorosan felerősítve tudunk eredményeket elérni.