0
0
0
s2sdefault
Egységben a csúcsteljesítményért

Egyik szemünk sír, a másik nevet! Teljesítmény Támogató Tréningprogramunk sikeresen lezárult, és útjára engedtük a csapatot! Bő fél évet átívelő tréningfolyamat alatt sok mindent éltünk meg a csapattal, és voltunk szemtanúi annak a változásnak, és a szinte lehetetlennek tűnő cél megközelítésének, amit ez idő alatt elértek, elértünk! Nagyon izgalmas volt látni, és büszkévé tett bennünket, ahogy hétről hétre fedeztük fel a résztvevő gyerekeken, a vezető edzőn, és a csapat összességén megjelenő változásokat.

A program indításakor a csapat egy nehéz krízis időszak kellős közepén talált meg minket, és kért támogatást ahhoz, hogy ezen a krízisen sikerüljön túllendülni, hogy a hit a motiváció, az elszántság és elköteleződés, és az ezek mentén meglovagolható sikerek újra összekovácsolják a csapatot.

Programunk egyedülálló abban, hogy a testi és lelki teljesítmény támogatást ötvözve, egymás hatását felerősítve, játékos formában, mégis kellő mélységeket is érintve támogatjuk a csapatot. Megtanulták, és gyakorlatban is elsajátították a sporttáplálkozás alapjait, személyre szabott táplálkozási ajánlással zárták a programot. A program során fokozatosan ismerkedtek meg a teljesítményt támogató táplálkozással és elsajátították a képességet, hogy a táplálkozás, a mindennapi életmódjuk segítségével növeljék az edzések és a meccsek alatti teljesítményüket. Külön figyelmet fordítottunk a fiatalok által annyira kedvelt, de egyáltalán nem egészséges és teljesítményt nem támogató ételek negatív hatásainak a bemutatására, valamint arra, hogyan találhatnak ezekre egészségesebb alternatívát.

Megtanultak célokban gondolkozni, hogyan érdemes valóban motiváló, és teljesítményt fokozó célokat kitűzni, szembenéztek nemcsak egymással, a csapatban egymásra gyakorolt hatásukkal, hanem azokkal a félelmeikkel, kudarcokkal is, melyek blokkolhatják a sikert, visszaveti önbizalmukat. Ennek eredményeként, kitartásuknak és küzdeni akarásuknak köszönhetően jelentős előrelépést produkáltak az idei bajnokságban, és egészen közel kerültek a megálmodott sikerekhez!

A résztvevő gyerekek által is kiemelt legfontosabb eredmény, a csapattá érés, az egymásba vetett hit és bizalom megerősödése, ami nagyon sokat jelent számukra, és valóban, egy ilyen összetett, és különleges sport esetében, mint a vízilabda, ez a fajta egység aranyat ér!!!

És most néhány visszajelzés, a gyerekek „tollából”:

„Próbáltam a tanultakhoz megfelelően étkezni, és ez rám és a teljesítményemre is pozitívan hatott. A tréning hatására több vizet iszom, edzéseken is, így sokkal jobban bírom azokat. A másik pedig az edzés után fogyasztott tej helyett már inkább joghurtot eszem Kata javaslatára. A csapatnak szerintem sokat jelentett ez a pár alkalom, szerintem sokkal jobban megismertük egymást, a beszélgetős és a csapatban elvégzett feladatok alatt.

A reális és mérhető célok rengeteget segítettek az előrejutásban, sokkal gyorsabban el tudtam érni a céljaimat. A csapatnak szerintem önbizalmat adott az, hogy elérhető célokat tűztünk ki magunk elé, és így hatékonyabban tudtunk előrehaladni.”  - Ada –

 

„A táplálkozással kapcsolatos tanácsokat beépítettem a mindennapokba: nem eszem fehér kenyeret (nagyon ritkán), minimalizáltam az édességek nassolását, figyelek a fehérje bevitelre és az edzés előtti energia bevitelre. Sokkal több zöldséget eszem! Ettől az étrendtől kevésbé fáradok el edzések közben. Néha nehéz betartani az étrendet, de ha sikerül, az önbizalommal tölt el!

Lett közös célja a csapatnak, jobban megismertük egymást, nőtt az önbizalmunk meccs előtt. Az elején nem volt cél és motiváció, egymást hibáztattuk a sikertelenségért. A végére lett közös cél, és a közös sikerhez fontos a közös cél!” – Barna –

 

„A csapat kevésbé volt összetartó a tréning elején, mint a végén. A tréning során összetartóbbak és elhívatottabbak lettünk. Számomra az étkezés is nagyon tanulságos volt. Nem fogyasztok fehér kenyeret, sokkal inkább rozskenyeret eszem. Sokat jelentett nekem, hogy lett közös célunk,és elhivatottságunk a közös cél iránt.” -Kristóf-

 

„A tréning alatt a csapatban nagyobb lett az összetartás és kialakult a csapat énje nem pedig mindenki külön-külön. Együtt vagyunk nem egyedül.

A legtanulságosabb az volt, hogy nem egy emberen múlik a győzelem, hanem mindenkin egytől egyig. Eleinte azt gondoltam, hogy a csapat nem változik semmit azonban azon kaptuk magunkat a meccsek során, hogy mindenkiben bízunk nem csak egy két emberben és hiszem, hogy ez a tréningnek köszönhető.”  – Geri –