Rendszer kontra idegrendszer 1.rész
Miért tuti ötlet nyáron fogyni?
Miért tuti ötlet nyáron fogyni?
6 ok amiért nem tudsz lefogyni
Mozdulj, fiam!
Ha sportolóként létezel, sportolóként étkezel!
Még több titok a gyermekháj mögött
Ismerj meg minket! És magadat is…
Szülők, térjetek már észhez!
Rendszeresség szerepe a táplálkozásban
Utálatos szénhidrát?
Utálatos szénhidrát?
Tested a kiégés szélén
Túl sok szemetet esznek a kamaszok
Túl sok szemetet esznek a kamaszok
Segítség! Miért nem eszik a gyerek?
Ki ég, Ki (túl)él
Láss a gyermekháj mögé!
0
0
0
s2sdefault

A kilógó bordák Nektek üzennek!

Nem hagyjuk ám annyiban a kilógó bordás, azaz ribcage bragging sztorit. Ha már megtettük a kezdő rúgást a szülők felé, bevisszük a kegyelemdöfést is. Tudjátok, nagy nehezen túlesett a világ a bikini bridge – csípőcsonton feszülő bugyi, behorpadt has -, majd a thigh gap – óriási rés a combok között –jelenségen, de nincs vége, mert támad a ribcage bragging. Vagyis, a kilógó bordák.

Mit gondoltok, mi ez? Azt hiszitek, nem más, mint tinilányok őrülete, magamutogatás, a test fitogtatása. Hát nem. Ez egy nagyon súlyos és nagyon egyenes üzenet. A baj az, hogy pont azokhoz nem jut el a lényeg, akiknek valójában szól. Azt hiszitek, ezeknek a képeknek a címzettjei a haverok,  osztálytársak? Hát tévedtek. Ez az üzenet bizony a szülőknek szól. Csak ők nem hajlandók meghallani.

Szülők, kapjatok már észhez! Vegyétek már észre, mi zajlik ezekben a lányokban! Nem, nem legyinthettek. Akár hiszti, akár nem, ez a TI felelőségetek. Hogy miért? Duzzogj csak, de olvass tovább és megtudod.

Legyen szó bármilyen önmutogatásról, amelynek középpontjában a soványság áll, az nem más, mint túlzott testkontroll. Ugyanis, a legtöbb esetben a kiálló bordák, meg a pipaszár láb nem éppen a genetika műve. Hanem a tinik önsanyargatásának eredménye. Ám ennek a fajta sanyargatásnak is oka van. A legtöbb esetben ez a fajta túlzott testkontroll azért alakult ki, mert a kamasz, vagy akár fiatal lány az élete minden számára fontos területén elveszítette a kontrollt, ezért azt úgy ahogy van, átcsoportosította a testére. Ott pedig nézd csak meg, ennyire sikeres! Ennyire sikeresen uralja – jobb híján – a testét, hogy szinte kérkedik a hiányosságaival. Bizony, ez a fajta soványság nem más, mint hiányosság.

Érdemes körülnéznetek kicsit a saját házatok táján! Hogyan éltek, hogyan viselkedtek egymással? Nem lehet, hogy otthon a gyerek vagy a kamasz túl sok és túl merev szabályba ütközik? Nem támasztotok túlzott elvárásokat felé? Esetleg olyan elvárásokat, amelyek nincsenek éppen összhangban a korával? Előfordulhat, hogy a lányka egyke, vagy kései gyerek és éppen ezért kicsit túlféltitek? Megfojtjátok a túlzott aggódással, mindennapos tiltásokkal? Nem kell felháborodni, ne higgyétek, hogy ez mind természetes, mert lázad az a lusta, mihaszna kamasz! Ha egy tini-lányak a bordája mutogatása a reakciója az életére, akkor bizony nem az.

Ugyanis, ha egy fiatal lány, legyen tini, kamasz vagy éppen csak serdülőkorú, ekkora kontrollt gyakorol a teste felett, az nem más, mint kifejezetten a szülők felé irányuló dac, lázadás, ellenszegülés. Kirántott kard a szülői befolyás elleni tiltakozásképpen. És azért ebben a formában, mert nem maradt más lehetősége. A segélykiáltása tudat alatti. De a szülők feladata, hogy nyitott füllel meghallja azt.

Szóval, szülőtársak! Figyeljetek oda a gyerekre! Mit üzen? Mi a baj? Mi ellen lázad? Mit teszel vele, mit tehetsz érte? Mielőtt leszidnád, minősítenéd, bántanád, nézz magadba. A te kezedben a gyermeked ezen lázadása milyen eszköz? Esetleg még jól is jön egy problémás kamasz, mert nem ettől kisebbnek tűnnek a saját problémáid? Van kire fogni, ha otthon feszült a helyzet a pároddal, vagy gáz van munkahelyeden? A gyereked nem eszköz. A gyereked segítségért kiállt. Halld meg végre!

Vagy kérj segítséget...

Mi készen állunk.