Rendszeresség szerepe a táplálkozásban
Ha sportolóként létezel, sportolóként étkezel!
Láss a gyermekháj mögé!
Rendszer kontra idegrendszer 1.rész
Túl sok szemetet esznek a kamaszok
Túl sok szemetet esznek a kamaszok
Mozdulj, fiam!
Miért tuti ötlet nyáron fogyni?
Miért tuti ötlet nyáron fogyni?
Ki ég, Ki (túl)él
6 ok amiért nem tudsz lefogyni
Segítség! Miért nem eszik a gyerek?
Utálatos szénhidrát?
Utálatos szénhidrát?
Még több titok a gyermekháj mögött
Tested a kiégés szélén
Szülők, térjetek már észhez!
Ismerj meg minket! És magadat is…
0
0
0
s2sdefault
Szerelem a parketten

És Akkor ahogy ígértem, íme a PINK sorozat köteteiről a részletes beszámolók!

És ne feledjétek, hamarosan játééék!

Menő csajok klubja

 

A menő csajok a sztori elején még egyáltalán nem menő csajok. Viszont okosak és szorgalmasak. A könyv pedig éppen arról szól, lehet-e ezt a kettőt párhuzamosan művelni vagy megélni. Ha valaki okos és szorgalmas, akkor már holtbiztos, hogy nem lehet menő? Élet az élet egy iskolában, ha nem vagy menő? Valóban mindenkinek ki kell tűnnie, fel kell tűnnie, vagy éppen népszerűnek kell lennie? Milyen élete lehet egy tizennégy évesnek a suliban, ha egyszerűen csak ….semmilyen? Viccesen, csajosan szórakoztatóan, de mégiscsak ezt boncolgatja a könyv. Sok tizenéves magára ismerhet, aki szürke kisegérnek érzi magát a suliban. És mondjuk példát is vehet a három, menőséget gyakorló lányról, hogyan is kell elkezdeni élni. Mert bizony, van élet a tanuláson túl, a szorgalom pedig mit sem csappan attól az aprócska ténytől, hogy megfürdőzünk kicsit az élet napos oldalában és megpróbáljuk minél inkább feszegetni a határainkat. Mindeközben persze az sem baj, ha tanulva a saját hibánkból elengedjük az előítéleteinket. Mert az izomagyúnak tűnő srác lehet éppen kedves, vicces, szórakoztató, sőt érzékeny is. Mint ahogy az okos, szorgalmas lány is lehet legbelül mókás, motiváló és vezető egyéniség. Ezt a két tanulságot biztosan mindenki levonhatja, aki elolvassa a könyvet. Mert a menő csajok bizony erre tanítanak. Gyerünk lányok! „Kezdjetek el élni” és tanuljatok menőséget!

 

Ne kavarj Franceska!

Franceska valóban nagy kavarógép! De ezzel együtt egy percig sem lehet utálni. Mert mindvégig a jó szándék vezérli, mit tehet ő arról, hogy a dolgok időnként teljesen félresiklanak. Sajnos, a jó értelemben vett őrültséget, különcséget a legtöbb ember nem kezeli jól. Mindenkinek könnyebb és kényelmesebb, ha belesimul a tömegbe és beáll  a sorba. Franceska nem teszi és éppen ezért rengeteg előítélettel kell szembenéznie. Szerencséje, hogy Evie még ha eleinte kényszerből is, de kitart mellette. Még úgy is, ha ezzel a többi barátnője barátságát kockáztatja. Evie bevonódik Franceska kavarásaiba, de legalább történik valami az életében. Szerintem, mindenki életében kell egy ilyen barátnő, mint Franceska. Aki megtanít őrültnek, de szabadnak lenni, ha meri elengedni a kötöttségeket és a kötelezettségeket és képes nagyot szippantani az élet számtalan, kavargó aromájából. Én mindig is szerettem a különcöket. Csodáltam őket, mert mertek mások lenni, mertek cselekedni és mertek bevallani, ha tévedtek. Ezt adja olvasójánk ez a történet. Bátorságot és elfogadást. Szóval, szerintem kavarj csak Franceska! Mindenkinek kellene egy saját, bejáratott, őrült barátnő.

 

Szerelem a parketten

Számomra az egyik legerősebb üzenet, sőt tanítás ez a könyv volt. Bemutatja a tipikus iskolai bántalmazás, annak a legtöbb jelével, néhol erőszakával, beletörődésével, fájdalmával. Végig megy a lehető legtöbb fázison. A szégyenen, a sajnálaton, a gyávaságon. Ellenben megmutatja a kiutat is ebből a fajta gyötrelemből. Mindenki, aki bármilyen szintű iskolai zaklatáson esett át, érdemmel veheti kezébe ezt a könyvet. Mert reményt ad, és utat mutat, amely kivezethet a fájdalomból. Bátorságot adhat mindenkinek, hogy merjen kiállni magáért. Senkinek nem kötelessége elviselni vagy eltűni a bántalmazást. Sem a szóbelit, sem a fizikait. Amit azonban mindenkinek tennie kellene, kiállni a gyengébbekért és megakadályozni, hogy a testileg, lelkileg erősebbek fölénye átlépjen egy súlyosan veszélyes határt. A zaklatáson kívül remekül demonstrálja a könyv azt is, milyen, amikor a bántalmazottat elkezdik szégyellni azok, akiket addig a barátainak hitt. Hogyan fordulnak el valakitől azok, akikben megbízott, csak azért, mert ciki. És hogyan mutatnak kiutat olyanok, akikről soha fel nem tételeztük volna, hogy baráti jobbot nyújtanak a kitaszítottaknak. Mindezt persze egy rendkívül szórakoztató és olvasmányos sztoriba bújtatva. Mert a szerelem a parketten mindezt a fájdalmas folyamatot mégis képes viccesen, gördülékenyen szemléltetni. Van remény. A főszereplő Beának ez a remény a parketten tette tiszteletét, de ne feledjétek, bárhol rátok találhat. Csak legyetek mindig nyitottak.

 

Levelek a padlásról

A sorozat egyik legmeghatóbb kötete számomra. Talán azért, mert – ha nem is annyira korán, mint a főszereplő – de én is elveszítettem az egyi szülőmet. A mai napig számtalan helyzetben sírom vissza őt, kérem a segítségét és próbálom kitalálni, mit mondana, mit tanácsolna a számomra nehéz helyzetekben. Egy szülő nem szűnik meg szülőnek lenni, még a halála után sem.

A tinédzserkor küszöbe az egyik legfontosabb állomása a kamaszlány és édesanyja közötti harcnak. Akkor akarunk a legtöbbet ellentmondani, megmondani, kikérni….akkor vágjuk – ha csak magunkban is – de a legtöbbször anya fejéhez, hogy nem ért meg minket. Holott ez az az időszak, amikor az egyik legnagyobb szükségünk lenne anyára. Hogy segítsen, megértsen, vígasztaljon. Hogy rámutasson a valódi értékekre és ott legyen, amikor összetörik a szívünket. Mint ahogy ott legyen akkor is, amikor fel kell tudni ismernünk az igaz szerelmet a csodaszép, de felszínesen édes máz mögött. A Levelek a padlásról főszereplője éppen ezekkel a dolgokkal küzd. Életében először teljes erőből fejbe kólintja a szerelem és olyan nagy szüksége lenne édesanyjára, aki sajnos már nem lehet vele. Vagy mégis? Hiszen egy anya számára gyermeke a legfontosabb. És ha valaki olyan szerencsés, mint Betty, akkor édesanyja még a halála után is fogja a kezét. És próbálja a helyes irányba terelni. Bettynek pedig erre minden szüksége meg is van. Hiszen az első szerelem elvakít, magával sodor, ledönt a lábadról…különösen akkor, ha különc lányként a suli rockeréért vagy oda….oh bizony….a suli zenekar énekese mindig menő, mindig dögös, mindig elbűvöl, ki ne akarna vele járni? De talán az első akkordokkal a rózsaszín felhő is feloszlik és vajon mi marad a helyében? Sok sulinak van zenekara és annak menő énekes, meg dobosa, meg gitárosa. De lányok…lássatok a szexi rocker külső mögé…. lehet ott érzékeny zenész, de lehet manipulatív bájgúnár is. Miközben lehet, hogy az igaz szerelem teljesen máshol rejtőzik. A sorozat ezen kötete legerősebb motívuma Betty és az édesanyja közötti kapcsolat, valamint az életben való értékek, értékrendendek megfelelő sorrendjének felállítása. Ki fontosabb? A szexi pasi? A hírnév? A barátok? Vagy talán az igaz szerelem. Tinédzser korban ezek az értékek olyan nehezen kerülnek a helyükre. Ez a kötet a sorrend fontosságát segít felismerni.