Ki ég, Ki (túl)él
Rendszeresség szerepe a táplálkozásban
Szülők, térjetek már észhez!
Ha sportolóként létezel, sportolóként étkezel!
Segítség! Miért nem eszik a gyerek?
Túl sok szemetet esznek a kamaszok
Túl sok szemetet esznek a kamaszok
Még több titok a gyermekháj mögött
Ismerj meg minket! És magadat is…
Tested a kiégés szélén
Utálatos szénhidrát?
Utálatos szénhidrát?
Rendszer kontra idegrendszer 1.rész
Láss a gyermekháj mögé!
6 ok amiért nem tudsz lefogyni
Miért tuti ötlet nyáron fogyni?
Miért tuti ötlet nyáron fogyni?
Mozdulj, fiam!

Mozaik

Játék!

Milyen egy menő tini élete? És milyen egy annyira nem menőé? Rád találhat a szerelem akkor is, ha nem tartozol a legnépszerűbbek közé? Tényleg az az igaz barát, akit annak hiszel? Lehet, hogy apa új barátnője nem is annyira rossz fej? Meddig lehet elviselni az iskolai zaklatást? Mindig ki fognak nevetni, mert két bal lábas vagyok? 

Csak néhány kérdés, amelyre választ kaphatsz a PINK sorozat főszereplőitől, kiknek történetei akkor is magukkal ragadnak, ha már régen magad mögött hagytad a tinédzser kort és akkor is, ha éppen annak kellős közepében jársz. Ha te is szeretnél megismerkedni velük, nincs más dolgod, csak velünk játszani. 

Két szerencsés olvasónk most megnyerhetnek 1-1 példányt az eddig megjelent 4 könyves sorozatból. 
Ezért csak annyit kell tennetek, hogy válaszoltok egy valódi Body&Mind Therapeia kérdésre. 

Mit kavartatok ezen a héten menő csajszik és menő mamik a családnak, avagy milyen klassz kaját főztetek, amellyel magatokat vagy a családotokat kényeztettétek? 

Facebookon kommentben írjátok meg a válaszokat, tuti inspiráció lehet mindenkinek, ha ötleteket lophat más konyhájából. 

A két legmenőbb menüt kikavaró játékosunk pedig választhat egy-egy példányt a könyvsorozatból. Játszatok, kavarjatok, olvassatok!

 

 

Menő csajok klubja

És Akkor ahogy ígértem, íme a PINK sorozat köteteiről a részletes beszámolók!

És ne feledjétek, hamarosan játééék!

PINK -a Te világod

Sziasztok! Nemrégiben egy nagyon kedves feladatnak tettem eleget. A PINK könyvsorozatot megjelentető Móra kiadó számára írtam beszámolót a csajos könyvsorozatról. Mivel mindig is imádtam a tinis, vagány könyveket, szívesen olvastam és lelkesen írtam is a beszámolókat. Ti pedig elolvashatjátok, mik voltak a benyomásaim, sőt, hamarosan indul a sorozattal kapcsolatos játék is! Figyeljetek, olvassatok és gyertek játszani!

Óriási mérföldkő ez az életünkben! Végre elindult tanácsadó, szolgáltató és nem utolsó sorban magazinos jellegű weboldalunk. Gyertek és olvasgassátok a cikkeket, tanulmányozzátok a tréningek, egyéni és csoportos foglalkozásaink leírását és ismerkedjetek meg egyik fő profilunkkal, az egyedülálló kulináris terápiával.

Nem csak mentálisan visel meg a burnout

Sokan, sok helyen foglalkoznak a kiégés szindrómával vagy a burnout szindrómával – tettük ezt többek között mi is, ezen az oldalon. A pszichés vagy lelki tüneteken túl azonban kevesebb szó esik a testi tünetekről. Általában elintézik ezt egy kis feszültséggel, szédüléssel, magas vérnyomással. Pedig a kiégés szindrómát sokszor már jóval azelőtt megelőzik a testi tünetek, hogy a valós diagnózist valaki felállítaná vagy akár csak gyanakodna burnoutra.

A kilógó bordák Nektek üzennek!

Nem hagyjuk ám annyiban a kilógó bordás, azaz ribcage bragging sztorit. Ha már megtettük a kezdő rúgást a szülők felé, bevisszük a kegyelemdöfést is. Tudjátok, nagy nehezen túlesett a világ a bikini bridge – csípőcsonton feszülő bugyi, behorpadt has -, majd a thigh gap – óriási rés a combok között –jelenségen, de nincs vége, mert támad a ribcage bragging. Vagyis, a kilógó bordák.

Sokan kérdezik tőlünk – legyen szó barátokról, ismerősökről vagy új ügyfelekről -, hogyan és milyen témakörben tudjuk összevonni a mentális és a testi terápiát, hogyan tudunk párhuzamot vonni az élet ezen területei között.

Burnout, avagy a kiégés szindrómája

Elkeseredett arcok, lemondó tekintet, monoton, vagy éppen zaklatott beszédtempó, kicsit görnyedt test-tartás, vagy éppen mint egy dühödt pulyka folyamatosan az ellenséget, támadást keresve léteznek. Te jó ég, sajnos rengeteg ilyet látok nap mint nap, pontosan az én korosztályomból.